Akár 30% kedvezmény a poszterek
12 995 Ft feletti megrendelésekre érvényes.
Szűrő kiválasztása
Bezárás
Szűrő használata
Szín
Elrendezés
Válogató
Szűrő használata
Henri Matisse Poszterek Poszterek
A művészet legjobbja
Henri Matisse

Henri Matisse Poszterek

A Gallerixnél egyedi művészeti poszterekből álló gondos válogatást talál, amelyeket a 20. század elején Franciaországban aktív Henri Matisse, francia művész ihletett. Az Absztrakt és Illusztráció kategóriában Matisse poszterek vannak nagy választékban.

Henri Matisse poszterek


A Matisse által inspirált poszterek

Henri Matisse az egész világon híressé vált a színekkel és formákkal kapcsolatos különleges érzékéről. A Matisse ihlette motívumokkal ellátott posztereinket dekoratív absztrakt formák jellemzik, gyakran papír és kollázs művei alapján. Festményei, sok poszterünkhöz hasonlóan, kifejezett színvilággal rendelkeznek, ahol a tiszta színeket elvont tárgyakkal kombinálva egyedi és dekoratív expresszionizmust hoznak létre. A festészet Matisse szerint a vonalak és színek ritmikus elrendezése a sima felszínen. Ez kifejezetten egyértelmű a népszerű és egyedi plakátokban, amelyeket a színek és formák iránti megbecsült és elismert érzéke ihletett.

A festő története

Henri Matisse 1869-ben született, Le Cateau-Cambreses-ben, Franciaországban. Amikor még csak 18 éves volt, Párizsba költözött, hogy jogi tanulmányokat folytasson, de egy tartósabb betegség után festeni kezdett. Néhány évvel később ez arra késztette, hogy festészetet tanuljon az Academie Julianon, Párizsban, ahol Odilon Redonnál és Gustave Moreau-nál tanult. Az 1900-as évek elejétől 1954-ben bekövetkezett haláláig festményeket és műalkotásokat készített, amelyek hamarosan híressé tették az egész világon. Pályafutása végén papírral és kollázzsal is dolgozott, ami szintén a Matisse művészetének jellegzetességévé vált, köszönhetően a szín- és formaérzékének.