Akár 30% kedvezmény a poszterek
12 995 Ft feletti megrendelésekre érvényes.
Brazíliában ültetünk fákat

Brazíliában ültetünk fákat

A Gallerix támogatja az Eden Reforestation Project (korábban OneTreePlanted) szervezetet, amely új fákat ültet el világszerte olyan országokban, amelyek Madagaszkár, Kenya, Indonézia, Fülöp-szigetek, Brazília és Nepál. Minden termelésünkben használt fához két újat ültetünk. Ezzel biztosítjuk a fenntartható termelést, valamint azt, hogy bolygónk és ökoszisztémáink ma és a jövőben is működni tudjanak.

Az Eden Erdőfelújítási Projektnek nyújtott legutóbbi adományunk lehetőséget ad a szervezetnek körülbelül 6600 új facsemeték elültetésére. Úgy döntöttünk, hogy adakozunk a brazíliai faújratelepítési projektekhez.

 

Eden Reforestation Project

Eden Reforestation Project

 

Faültetés Brazíliában

A mezőgazdasági ipar növekedése a fő oka az erdőirtásnak Brazíliában. Az intenzív gazdálkodási technikák gyorsan lerontják a talajt, fokozzák az üvegházhatású gázok kibocsátását, és veszélyeztetik a hagyományos csoportok, az őslakosok és a quilombola közösségek védelmét. Az Amazonas, Cerrado és a part menti területek újraerdősítésével hozzájárulunk az ökoszisztémák helyreállításához, miközben gazdasági lehetőségeket teremtünk a környező közösségek számára.

Miért fontosak a fák a környezet számára?

A fák segítenek megtisztítani a levegőt, amelyet belélegzünk, megszűrik az elfogyasztott vizet, és élőhelyet biztosítanak a világ szárazföldi biológiai sokféleségének több mint 80%-ának. Az erdők több mint 1,6 milliárd embernek adnak munkát, elnyelik a légkörből származó káros szenet, és az összes gyógyszer 25%-ának kulcsfontosságú összetevői. Szedett már aszpirint? Egy fa kérgéből származik.

A fák kulcsszerepet játszanak az esővíz felfogásában és a természeti katasztrófák, például az árvizek és a földcsuszamlások kockázatának csökkentésében. Bonyolult gyökérrendszerük szűrőként működik, eltávolítja a szennyező anyagokat és lelassítja a víz felszívódását a talajba. Ez az eljárás megakadályozza a csúszdák káros erózióját, és csökkenti a túltelítettség és az áradás kockázatát. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szövetsége szerint egy érett örökzöld fa évente több mint 15 000 liter vizet képes felfogni.

Egy fa több száz rovar-, gomba-, moha-, emlős- és növényfaj otthona lehet. Attól függően, hogy milyen táplálékra és menedékre van szükségük, a különböző erdei állatok különböző típusú élőhelyeket igényelnek. Fák nélkül az erdei állatoknak nem lenne hova hívniuk otthonukat.

A fák hozzájárulnak a bolygó hűtéséhez azáltal, hogy elnyelik és tárolják a káros üvegházhatású gázokat, például a szén-dioxidot törzseikben, ágaikban és leveleikben – és oxigént bocsátanak vissza a légkörbe. A városokban a fák akár 8 Celsius-fokkal is csökkenthetik a környezeti hőmérsékletet. Mivel a világ lakosságának több mint 50%-a városokban él – ez a szám 2050-re várhatóan 66%-ra fog emelkedni –, a környezetszennyezés és a túlmelegedés valós fenyegetést jelent. Szerencsére egy érett fa évente átlagosan 22 font szén-dioxidot képes felszívni, így a városok egészségesebb és biztonságosabb életterekké válnak.