Akár 30% kedvezmény a poszterek
12 995 Ft feletti megrendelésekre érvényes.
Szűrő kiválasztása
Bezárás
Szűrő használata
Szín
Elrendezés
Válogató
Szűrő használata
Hilma af Klint Poszterek Poszterek
A művészet legjobbja
Hilma af Klint

Hilma af Klint Poszterek

Itt gondosan válogatott plakátokat talál, amelyek egyedi művészetét a svéd festő, Hilma af Klint, a 19. század második felében az impresszionizmus egyik úttörője ihlette. Hilma af Klint absztrakt festményeiről ismert, amelyek összetett filozófiai elképzelések és spirituális koncepciók vizuális megjelenítései.

Hilma af Klint Poszterek


Hilma af Klint által festett motívumokkal ellátott poszterek

Hilma af Klint svéd festő, az absztrakt festészet úttörője volt. Tagja volt a De Fem nevű vallásos művészek csoportjának, akik absztrakt és szimbolikus tervezési nyelven dolgoztak, mindenekelőtt a teozófia inspirációján. Absztrakt festészete olyan művészeket hirdetett, mint Wassily Kandinsky és Piet Mondrian. Azon művészek közé tartozik, akik csak jóval halála után kaptak figyelmet és elismerést.

Művész Hilma af Klint

Hilma af Klint 1862. október 26-án született a stockholmi solnai Karlberg-kastélyban. Hilma af Klint legközpontibb munkája a Festmények a templomhoz című sorozat, amelyet 1906-1915 között készített. 193 festményből állnak, számos sorozatra osztva. Hilma af Klint festményei nemcsak esztétikus műalkotások, hanem megfejthető szimbólumokkal is tele vannak. A festmények értelmezhetők üzenetként, vagy portálként egy másik dimenzióba.