Akár 30% kedvezmény a poszterek
12 995 Ft feletti megrendelésekre érvényes.
Szűrő kiválasztása
Bezárás
Szűrő használata
Szín
Elrendezés
Válogató
Szűrő használata
Pablo Picasso Poszterek Poszterek
A művészet legjobbja
Pablo Picasso

Pablo Picasso Poszterek

Itt gondosan válogatott plakátokat talál, amelyek egyedi művészetét a 20. században Spanyolországban és Franciaországban tevékenykedő Pablo Picasso spanyol művész ihlette. Pablo Picasso többek között arról ismert, hogy megalkotta a művészeti irányú kubizmust, és a világ minden idők legdrágább árverésen eladott festményeinek többsége Pablo Picasso aláírása.

Pablo Picasso poszterek


Pablo Picasso ihlette poszterek

Pablo Picasso világszerte a festészet mestereként és a modernizmus legsokoldalúbb előtérbeli alakjaként ismert. Élete során hihetetlenül termékeny volt, és hatalmas mennyiségű művészetet alkotott. Picasso ihlette motívumokkal díszített plakátjainkat dekoratív absztrakt formák jellemzik az ő alkotásai alapján. Az évek során Picasso sokféle festési technika között váltott, és egyebek mellett Georges Braque-kal együtt az úgynevezett kubizmus megteremtőjeként tartják számon, amely egy geometrikus formájú absztrakt művészeti stílus volt. Művészként Picasso nemcsak festő, hanem szobrász, rajzoló, nyomdász, színházi dekorátor, keramikus és költő is volt, és sokak szerint minden idők egyik legnagyobbja.

A művész mögötti történet

Pablo Picasso Malagában, Spanyolországban született 1881. október 25-én. José Ruiz y Blasco festő és művészprofesszor, valamint María Picasso y López fia volt. Picasso édesapjától tanulta meg a vizuális művészet alapjait, például a figurarajzot és az olajfestést. Már kora ifjúkorában bizonyította kora művészi képességét. Első ismert olajfestményét, a Picadort 1889-ben festette. Tízéves korában Pablo anyja leánykori nevével, Picassóval kezdte aláírni festményeit. Aktív évei alatt Picasso többek között arról vált ismertté, hogy megteremtette a kubizmust és az assemblage-t. Leghíresebb műalkotásai közé tartozik a Les Demoiselles d'Avignon című festmény 1907-ből és a Guernica 1937-ből, amely a spanyol polgárháború idején Guernica német bombázásának portréja. 90. születésnapján Picassót megtisztelték azzal, hogy nyolc alkotását kiállították a párizsi Louvre-ban azon a téren, amelyet korábban Leonardo da Vinci Mona Lisája foglalt el. 1973. április 8-án halt meg. 92 éves volt.