Akár 30% kedvezmény a poszterek
12 995 Ft feletti megrendelésekre érvényes.
Szűrő kiválasztása
Bezárás
Szűrő használata
Szín
Elrendezés
Válogató
Szűrő használata
Bauhaus Poszterek Poszterek
A művészet legjobbja
Bauhaus

Bauhaus Poszterek

Itt gondos válogatást talál a híres német Bauhaus művészeti iskola ihlette poszterekből. A Bauhaus nagy hatással volt a modern művészetre és építészetre, és a funkcionalizmus előfutáraként tekinthető. A művészeti iskola 1919 és 1933 között működött.

Bauhaus Poszterek


Bauhaus poszterek – a német művészeti iskola ihlette

Ha Bauhaus poszterek szeretne vásárolni, látogasson el a Gallerix.hu oldalra. Itt a híres német művészeti iskola ötletei és tervezői által inspirált poszterek széles választékát találja itt. A Bauhausban 1919-1933 között kialakított grafikai tervezés és tipográfia erősen befolyásolta a modern grafikai tervezés fejlődését. A Bauhaus bevezette a funkcionalizmust a tipográfiába, és kialakult egy Bauhaus tipográfiai és grafikai stílus. A stílusra jellemző volt, hogy az egyszerűségre épült, hiányoztak a serifek, és az információátadásra helyezték a hangsúlyt. A Bauhaus volt az úgynevezett új tipográfia kezdete, amennyiben meghatározta annak alapelveit.

A Bauhaus mögötti történet

A Bauhaus egy német művészeti és kézműves, építészeti és formatervezési iskola volt, amely 1919 és 1933 között működött. A Bauhaus nagy hatással volt a modern művészetre és építészetre, és a funkcionalizmus előfutáraként tartják számon. A Bauhaust Walter Gropius alapította 1919-ben Weimarban. Az iskolát 1925-ben Dessauba, 1932-ben pedig Berlinbe költöztették. Walter Gropius volt az iskola igazgatója 1919 és 1928 között. A művészet és a technológia beleolvadna az ideális dizájnba. Gropius ötlete az volt, hogy a művészeti és kézműves nevelés egységén keresztül találjon vissza utat az egységes esztétikai kulturális kifejezéshez.