Akár 30% kedvezmény a poszterek
12 995 Ft feletti megrendelésekre érvényes.
Ötletek a gyerekszobához

Ötletek a gyerekszobához

Ideje díszíteni a gyerekszobát? Inspirációt és okos dekorációs ötleteket keres? Akkor jó helyre jött! Olvassa el útmutatónkat, ahol összegyűjtöttük a 10 legjobb ötletet a gyerekszoba sikeres belső kialakításához.

1. Gondoljon az igényekre (ne a divatra)
A gyermekszoba díszítésekor a gyermek igényeit kell figyelembe venni, nem pedig azt, hogy mi a divatos. Minden gyerek más és más, és eltérő igényük van a játékra és a stimulációra. Ez lehet egy hangulatos sarok, egy megfelelő ágy, egy játéktér, egy nagy kanapé vagy egy tanulásra való hely, a gyermek életkorától függően. A kisgyermekeknek gyakran van nagy szükségük rengeteg helyre a padlón, ahol a játék nagy része történik. A legkisebbek számára szolgáló gyerekszobáknak ezért gyakran szabad területre van szükségük a padlón, és okos tárolók építhetők függőlegesen.

2. Tegye személyessé a szobát
A gyerekek szeretik, ha felismerik magukat, és a szoba személyesebbé válik, ha láthatja, hogy ki él ott. Hozzon létre egy teret, ahol tárolhatják az óvodában vagy az iskolában létrehozott kütyüket, és strukturált módon akaszthatják fel alkotásaikat a falra. Egy szép névtábla az ajtón lehet személyes és garantált, hogy gyermeke hihetetlenül büszke lesz a szobájára!

Ötletek a gyerekszobához

@taamaraaa.a

3. Hadd döntsön a gyermek
Természetesen jó ötlet megkérdezni a gyerekeket, hogy mit szeretnek. Ha a válasz koponyákkal és szörnyekkel borított fekete fal, akkor lehet, hogy nem kell szó szerint követnie kívánságaikat, de a gyerekek kívánságain keresztül könnyedén találhat inspirációt saját ötleteihez. Gyermeke szereti a csillagokat és az űrt? Vagy az állatokat és a természetet? Miért ne tapétázhatná a falakat divatos színű tapétával, kis csillagokkal vagy állatok kis méretű rajzaival? Vagy lógasson fel a gyerekek által kedvelt űrmotívumokkal ellátott posztereket. Remek gyermekposzterek széles választéka áll rendelkezésünkre űrmotívumokkal és állatokkal.

Poszterek gyerekszobához

@kamila.byk

4. Töltse meg a szobát játékkal és örömmel
Egy gyermek élete játékkal és szeretettel teli kell, legyen, így a szobájának is! A minimalista irányzatok mind jók, de a gyermekszobát elsősorban a játékra és a funkciókra kell összpontosítani. Tehát biztosítsa, hogy rengeteg praktikus hely és tárolóhely legyen, és díszítse elegáns részletekkel a játék és a funkció alapján. Az okos tárolás fontos, hogy a gyerekek könnyen hozzáférhessenek kedvenc játékaikhoz, miközben Ön szülőként szeretné tisztán és rendben tartani a dolgokat.

5. Díszítsen egy témával
A közös vonások a belső térben történő létrehozásának jó módja lehet, ha egy témával kezdi. Ez lehet az űr, a természet, egy szín vagy egy érdeklődési kör. A téma alapján aztán kiválaszthatja a fal, a festés vagy a tapéta színeit, a játékokhoz és a fali díszítésekhez. Poszterkategóriáinkon belül könnyen megtalálhatja azokat a posztereket, amelyek összeillenek, ha aranyos kis galériafalat szeretne létrehozni, vagy két posztert lógatna fel együtt, tökéletes párként.

6. Használja ki a padlót
A padló területe mind a funkció, mind a stílus szempontjából fontos. A megfelelő típusú szép szőnyeg általában jó kiindulópont. A kisgyermekeknek nagy terekre van szükségük a játékhoz a padlón, és gyakran egyenletes felületekre is, ezért a kissé vékonyabb, könnyen tisztántartható szőnyeg megfelelő lehet. Az idősebb gyermekek, akik már nem játszanak a padlón, jobban járhatnak egy kissé vastagabb, süppedős szőnyeggel, amelyen kényelmes járni, és otthonosabb érzést kelt.

Szép plakátok gyerekeknek

@ooarven

7. Alkalmazza a dizájnt a funkcióval
Rengeteg stílusos bútor, polc, szőnyeg és tárolóeszköz található, amelyeket kifejezetten a gyermekek számára terveztek. A praktikus tárgyaknak nem kell csúnyának és unalmasnak lenniük, az elegáns dizájnos eszközök ugyanannyira lehetnek gyermekbarátok, mint a hagyományosak. Miért nem választ elegáns, természetes anyagokból és színekből álló tárolót a gyerekszobába is?

8. Merje használni a formákat és a színeket
A gyermekek terének játékosnak és inspirálónak kell lennie. A gyermekek szeretik a színeket és a formákat, és a gyerekszobában merhetünk egy kicsit jobban kiemelkedni az egyéb belsőépítészeti megoldásainkhoz képest, amely gyakran stílusos, tiszta, természetes színekkel a skandináv belsőépítészeti stílusban. Rengeteg nagyszerű falszín, vagy különböző izgalmas mintákkal, stílusos színekben megjelenő tapéta közül lehet választani. Ezután egészítse ki a falakat jól megválasztott posztermotívumokkal. A gyermek falfestmények teljes választékát találhatja meg itt.

9. Okos tárolás
Az otthonban sehol máshol nem olyan fontos az okos tárolás, mint a gyerekszobában. A gyerekszobában teret kell létrehoznunk a játékhoz, és rengeteg szabad padlófelületttel kell rendelkeznünk, ezért a függőleges tároló építése nagyszerű ötlet. Ügyeljen arra is, hogy használja ki az ágy alatti helyet, ahol a kerekes fiókok könnyen hozhatnak létre rengeteg tárolóhelyet, amelyekhez a gyerekek könnyen hozzáférhetnek, és ahol Ön elrejtheti azokat a játékokat és egyéb eszközöket, amelyeket a gyerekek nem használnak naponta. A stílusos, megfelelő magasságú könyvespolc, amelyet még a gyerekek is elérhetnek, a legtöbb gyerekszoba üdvözlendő részlete.

10. A jövő tervezése
A gyermekek gyorsan nőnek és fejlődnek. Tehát amikor a gyerekszobát díszíti, ne felejtse el a jövőt sem a tervezésnél. Talán néhány éven belül ki kell cserélni egy nagyobbra az ágyat, vagy íróasztalra lesz szükség a közeljövőben, amikor a kisebb gyerekek közelednek az iskoláskorhoz. Lehet, hogy a szekrénynek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy legalább 3-5 évig tartson? 

Sok szerencsét a gyerekszobához!